Nincs új a nap alatt

Felülnézet

Online marketing eszközök 2018-ban

2018. május 14. - Szabolcs90

A Marketing21 ügynökség nemrég írt egy elég ütős bejegyzést a 2018-ban használható online marketing eszközökről. Érdemes átnézni a lehetőségeket, mert az idén földindulásszerű változásokon ment át teljes digitális marketing iparág.

Egy jó marketing ügynökség pedig sokat segíthet abban, hogy a változó hirdetési környezetben is megtalálják a vállalkozások az ideális hirdetési felületeket.

Mindig érdekes látni, ahogy egy iparág átalakul. Néhány évtizede még lassú és fokozatos változásokról beszélhettünk, ma már teljesen kifordult a világ. A trendekkel pedig képben kell lennie.

A Marketing21 a következő eszközöket javasolja mérlegelni:

 • Keresőoptimalizálás
 • Keresőhirdetés
 • Közösségi média: Facebook és Instagram
 • Natív hirdetések
 • Email marketing

Fogorvos választás 2018-ban

Korábban komoly kihívást jelentett a megfelelő fogorvosi rendelő kiválasztása, azonbana  modern kornak köszönhetően ma már jóval összetettebb lehetőségek állnak a rendelkezésünkre. Érdemes néhány hasznos és praktikus tanácsot mérlegelni, ha fogorvos választás előtt áll az ember. Ez a blogbejegyzést a fogorvos választás témakört járja körül.

Köszönjük a cikkhez nyújtott segítséget a Pont32 Fogászatnak!

ISMERTSÉG ÉS MÁRKA

Talán a legfontosabb szempont, hogy legyen a fogorvosi rendelőnek márkája: könnyen belátható, hogy a profi rendelők híre gyorsan terjed, ráadásul nem engedhetik meg maguknak, hogy rosszul bánjanak a betegekkel. A rossz hír ma már gyorsabban terjed az interneten, mint futótűz a szélviharban. Az ismertségnek azonban ára is van: gyakran mélyen a zsebbe kell nyúlni, ha a legmárkásabb fogorvost keressük..

SZAKÉRTELEM

A fogorvosi rendelők honlapjait érdemes mindig áttanulmányozni bejelentkezés előtt: hány fogorvos dolgozik, vannak-e fogtechnikusok a rendelőben, illetve hány év tapasztalat áll az ott dolgozók háta mögött. Érdekes jelenség, hogy a legjobb fogorvosi rendelőkben ma már magán szájsebészet is az érdeklődők rendelkezésére áll. Na ebben az esetben biztosak lehetünk a dolgunkban.

SZOLGÁLTATÁSI KÖR

Minél fejlettebb és minél nagyobb egy rendelő, annál többféle szolgáltatást tud kínálni: kezdve a sima fogtöméstől és a ritkább implantológával, egészen az esztétikai fogászatig és a szájsebészetig terjedhet a skála. Érdemes mérlegelni a szükségleteinket, majd azok alapján kiválasztani a legjobb lehetőséget.

BETEGEK ÉS ÜGYFELEK ONLINE VISSZAJELZÉSEI

A fogorvosi rendelőkbe legtöbbször nem kedvtelésből megy az ember. Bizony ilyenkor gyakran vannak fájdalmaink és megoldást keresünk kínzó bajainkra. A felhasználói visszajelzések így néha torzítóak lehetnek, hiszen a legjobb szolgáltatás ellenére is gyakran fájdalmasak vagy kellemetlenek a beavatkozások. Ennek ellenére érdemes azért megnézni legalább két helyen a fogorvos értékeléseit:

 • Facebook értékelések (ha van a rendelőnek Facebook oldala)
 • Google Maps (Google Cégem fiók) értékelések

A jó tapasztalattal távozó ügyfelek ajánlásainál talán nem is kell több.

ÁRAK

Az árakat nem véletlenül hagytuk a végére: érdemes mérlegelni a szolgáltatás nyújtotta ár-érték arányt is, nem csak a legolcsóbb ajánlatot vadászni. A fogunk egészsége jelentősen befolyásolja az életminőségünket. Az olcsóságnak pedig gyakran leterheltség, kevés odafigyelés, végső esetben pedig szakmai hibák lehetnek a következményei.

AJÁNLÁS

Végül pedig egy ajánlást is had írjak a cikk végére, ugyanis nagyon jó tapasztalattal eddig mindössze egy fogorvosi rendelőből távoztam Budapesten. A Pont32 Fogászat és Szájsebészet felülmúlta a várakozásokat: modern high-tech felszerelésekkel végezték el a szükséges feladatokat, a fogorvosom pedig végig kedves, segítőkész és profi volt. A Pont32-őt így bátran tudom ajánlani bárkinek.

Autószerviz eszközök kezelése: automatikus kalibrálás, hitelesítés és felülvizsgálat

A különböző szervizekben hatalmas kihívást jelent a szerszámok és eszközök állandó naprakész felügyelete. Gyakran elkallódnak a drága szerszámok is, ráadásul sok mérőeszköz és szerszám kalibrálásra vagy hitelesítésre is szorul.

A felülvizsgálatok díja néha nagyon magas tud lenni, azonban még így is jobban megéri naprakészen tartani az eszközöket, mintha a szabályokat megszegve bírságot kellene fizetni. Különösen nagy odafigyelést igényelnek a márkaszervizek, ahol a jogszabályokon túl a márkaspecifikus előírásokat is be kell tartani.

A mérőeszköz kalibrálás ezért az achilles sarka minden szerviznek és autóipari üzemnek. Az eszközök kalibrálása biztosítja, hogy a megfelelő minőségben és mennyiségben álljanak készleten a szükséges eszközök és akadálymentesen működjön a munka.

Érdemes cserealkatrészeket és meghibásodás esetén használható szerszámokat is beszerezni, hiszen egy nagyobb felújítás ideje alatt se állhat meg a munka. Vannak azonban olyan szolgáltatók, akik képesek segíteni a vállalkozásokat az automatizált eszközkezelésben.

A Tools Control Kft. például a szervizek igényeit teljes körűen ki tudja elégíteni: egyszerre segítenek az eszközkezelés automatizálásában (ráadásul ez a szolgáltatásuk ingyenes), a szerszámok és eszközök kalibrálás munkáiban, továbbá végeznek laboros hitelesítést és eszköz felülvizsgálatot is. Ha azonban cserélni kell a szerszámokat, vagy egy fejlesztés miatt új eszközökre van szükség, a Tools Control Webshop lehetőséget biztosít a beszerzésre is.

Nem véletlen, hogy az autószerviz program ennyire népszerű. Hatékonyan segíti ugyanis az automatizálást.

Web: https://toolscontrol.hu/

v_a_g_1397a.jpg

Családi ház építés kivitelező

Verbert Építőipari Kft. családi ház építéssel, épületbontással és földmunkákkal foglalkozó vállalkozás. A cég erőssége képzett szakmunkásaiban és tapasztalt műszaki vezetőben rejlik. Elsősorban Budapesten és Pest megyében vállalnak családi ház kivitelezést és további építőipari generálkivitelező munkákat. Különlegesség a 2018-as munkaerőpiaci helyzetben, hogy a vállalkozás rendelkezik szakértelemmel és szabad kapacitással is kivitelezési munkák elkezdésére. Nem szükséges több hónapot várni, ugyanis az ajánlatadást követően akár néhány héten belül el tudják vállalni a felvonulást. A cégről a Verbert családi ház építés Budapest oldalon lehet többet olvasni.

Esküvői meghívó divat 2018-ban

A 2018-as évben teljesen új esküvői meghívó divatirányzatok várhatóak, azonban az év elején már látszik néhány olyan trend, ami ezt az időszakot jellemezni fogja. Január az az időszak, amikor mindenki elkezdi tervezgetni az esküvőket és a rengeteg döntés között az esküvői meghívó kiválasztása is szerepel.

Minden menyasszony a tökéletes esküvőről álmodozik már gyermekkora óta. Valószínűleg Te is rengeteg elképzeléssel rendelkezel, de azért utána nézel a különböző divatirányzatoknak. Ebben a bejegyzésben utána járunk, hogy mire kell számítani az idei évben és megmutatjuk, hogy milyen választási lehetőségek vannak.

Az internetet böngészve számtalan inspirációt lehet szerezni, a döntés azonban kizárólag a Tiétek. Az esküvői meghívó ugyanis nem csak egy trendbe illeszkedik, hanem a Ti személyiségeteket is tükröznie érdemes. Miért készíttetnél régies, rusztikus esküvői meghívót, ha alapvetően egy fiatalos stílust fog közvetíteni az esküvő? Ha a kreativitást szeretnétek központi elemmé tenni, nem kell feltétlenül leragadni a hagyományos stílusoknál.

Milyen is igazából az ideális esküvői meghívó? Hogyan érdemes egyáltalán belekezdeni a válogatásba? Olyan kérdések ezek, amit jóval az esküvő előtt meg kell válaszolni. Gondoljátok végig azt is, hogy kik lesznek a meghívottak: egészen más stílust érdemes használni ha egy zártkörű, családias esküvőre és lagzira készültök és egészen más ha világraszóló lakodalom az álmotok.

A szülők, nagyszülők és családtagok gyakran szeretnének minél inkább bevonódni már a szervezés fázisába is. Nem érdemes azonban hagyni, hogy minden az ő döntésük legyen. Meg kell hallgatni ugyan a véleményeket: „a mi időnkben az volt az elvárás, hogy…”, „a legszebb esküvői meghívók igenis a hagyományos magyaros mintákat használják”. Számtalan ilyen véleménnyel fogtok találkozni. Meg kell hallgatni mindenkit, de mint az élet minden állomásán itt is érdemes a szívetekre hallgatni. Ez a nap rólatok kell szóljon és nem az anyósról, apósról, nagysülőkről. J

Jöjjenek azok a trendek, amik várhatóan idén is kapósak lesznek:

 1. Zöld, zöld és még több zöld

Nagyon sokan használják az arany-ezüst kombinációkat, amelyek az esküvők örökZÖLD színei, azonban nem kötelező ebbe az irányba haladni. Érdemes kísérletezni a friss színekkel, a zöld például nagyon élettel teli meghívókhoz vezethet.

 1. Natúr

Az egyszerűség néha a legjobb választás: egy szép világos alapon néhány sorban leírni a részleteket. Ha mindehhez egy szép papíranyag választás is társul, akkor nem maradhat el a várt eredmény.

 1. A kék világos árnyalatai

A kék még ma is a stabilitás és megbízhatóság színe. Ha ez a kiegyensúlyozottság jellemez Titeket és párkapcsolatotokat, nem lehet mellé nyúlni.

 1. Minimalista

Az idő már régen eljárt a túlzó grafikai irányzatok felett. Érdemes egy egyszerű, de szép megoldást választani. Nem baj, ha nem látjátok előre, hogy pontosan ez miben is testesül meg, hiszen az esküvői meghívó készítője biztosan tud ötleteket adni.

 1. Fémes árnyalatok

Aranygyűrű, ezüstös színskála és az ezzel vegyített fehér/világos háttér is jó választás lehet. Ezek ugyan hagyományosabb értékeket tükröznek, de nem véletlenül használjuk már évszázadok óta az esküvők alkalmával. Pompás, felséges esküvőtök lehet, ha ezt az irányzatot választjátok.

 1. Egységesség

A legfontosabb talán mégis az, hogy ne keveredjenek túlzottan a stílusjegyek: tegyétek le a voksot a jó döntés mellett és tartsatok ki mellette. A modern és a klasszikus stílus ötvözéséből nem mindig születnek jó megoldások.

+1. Ajánlás

Ha esküvői meghívót szeretnétek készíttetni, akkor érdemes megtalálni a megfelelő kivitelezőt. Nagyon sokan foglalkoznak ezzel, de csak kevesen tudnak olyan sok színes és esztétikus megoldást felmutatni, mint a Webalbum Grafikai Stúdió esküvői meghívói.

Ráadásul az esküvői meghívó árak elég barátságosan ennél a cégnél. Nem ez ugyan a legfontosabb szempont, hiszen egyszer tervez házasodni az ember. A túlárazott meghívó azonban a későbbiekben olyan kompromisszumokhoz vezethet, amit nem szeretnétek feltétlenül bevállalni.

Mi várható a nemzetközi szállítmányozásban 2018-ban?

A nemzetközi fuvarozás komoly kihívásokkal küzdött 2017-ben, azonban az idei év is komoly fejtörést fog okozni a piaci szereplőknek. Egyre nagyobb verseny bontakozik ki, a vásárlók pedig a minőségi szolgáltatókat kezdik egyre inkább preferálni. Fontos, hogy a versenytársakkal együtt elmozduljanak a cégek a megbízhatóságot jelentő fejlesztések irányába.

A nemzetközi fuvarozás jövője egyértelmű: az a szolgáltató fog kiemelkedni, aki nagyobb telítettséget és kihasználtságot tud elérni kamionjain. Minél kevesebbet áll egy autó, annál jobban megtérülnek a fuvar díjai. Meg kell fizetni a kamionsofőrt, a visszautak benzin és útdíj költségeit is, az amortizációról nem is beszélve.

A Szinker Srl. fuvarozó cég például úgy igyekszik felvenni a versenyt, hogy az állandó megbízások mellett eseti jelleggel kereskedő oldalakon vállalnak munkákat. Fontosabb azonban, hogy olyan hosszú távon is gyümölcsöző együttműködéseket alakítson ki egy vállalat, ami a személyes kapcsolatokon és a megbízható szolgáltatásminőségen alapul.

Nem kell feltétlenül részt venni az árversenyben: gyakran jobb elengedni egy-egy árérzékeny ügyfelet, mintsem alább adni a minőségből. Ezt a felismerést több cégnek kellene elsajátítania, így a piac is megtisztulhat.

Fontos fejlemény volt idén a kamionosokra vonatkozó kiküldetési díj EU szintű szabályozása. A reguláció egyértelműen hátrányosan érinti a kelet-európai cégeket, ahol még ma is a bérekben kereshető a legnagyobb versenyelőny.

Minden nehézség ellenére jó évet várhatnak a kamionos cégek, hiszen gyorsan bővül a gazdaság mind Nyugat-Európában, mind a közeli régiónkban. Az erősödő gazdaság pedig keresletet teremt a nemzetközi fuvarozással foglalkozó cégek szolgáltatásaira.

Férfi Állóképesség Visszaszerzése

Férfi állóképesség visszaszerzése

Csatlós Csaba: Férfi állóképesség visszaszerzése EBook
 
Saját történetem a problémától a kétségbeesésen át a keresésig, majd a megoldásig.
 
Egy olyan megoldásig, ami garantáltan egészséges, aminek valóban nincsenek mellékhatásai, és amire nem kell elköltened több napi fizetésedet.