Nincs új a nap alatt

Felülnézet

Katalógus link

2018. január 18. - Szabolcs90

Katalógus link

Esküvői meghívó divat 2018-ban

A 2018-as évben teljesen új esküvői meghívó divatirányzatok várhatóak, azonban az év elején már látszik néhány olyan trend, ami ezt az időszakot jellemezni fogja. Január az az időszak, amikor mindenki elkezdi tervezgetni az esküvőket és a rengeteg döntés között az esküvői meghívó kiválasztása is szerepel.

Minden menyasszony a tökéletes esküvőről álmodozik már gyermekkora óta. Valószínűleg Te is rengeteg elképzeléssel rendelkezel, de azért utána nézel a különböző divatirányzatoknak. Ebben a bejegyzésben utána járunk, hogy mire kell számítani az idei évben és megmutatjuk, hogy milyen választási lehetőségek vannak.

Az internetet böngészve számtalan inspirációt lehet szerezni, a döntés azonban kizárólag a Tiétek. Az esküvői meghívó ugyanis nem csak egy trendbe illeszkedik, hanem a Ti személyiségeteket is tükröznie érdemes. Miért készíttetnél régies, rusztikus esküvői meghívót, ha alapvetően egy fiatalos stílust fog közvetíteni az esküvő? Ha a kreativitást szeretnétek központi elemmé tenni, nem kell feltétlenül leragadni a hagyományos stílusoknál.

Milyen is igazából az ideális esküvői meghívó? Hogyan érdemes egyáltalán belekezdeni a válogatásba? Olyan kérdések ezek, amit jóval az esküvő előtt meg kell válaszolni. Gondoljátok végig azt is, hogy kik lesznek a meghívottak: egészen más stílust érdemes használni ha egy zártkörű, családias esküvőre és lagzira készültök és egészen más ha világraszóló lakodalom az álmotok.

A szülők, nagyszülők és családtagok gyakran szeretnének minél inkább bevonódni már a szervezés fázisába is. Nem érdemes azonban hagyni, hogy minden az ő döntésük legyen. Meg kell hallgatni ugyan a véleményeket: „a mi időnkben az volt az elvárás, hogy…”, „a legszebb esküvői meghívók igenis a hagyományos magyaros mintákat használják”. Számtalan ilyen véleménnyel fogtok találkozni. Meg kell hallgatni mindenkit, de mint az élet minden állomásán itt is érdemes a szívetekre hallgatni. Ez a nap rólatok kell szóljon és nem az anyósról, apósról, nagysülőkről. J

Jöjjenek azok a trendek, amik várhatóan idén is kapósak lesznek:

  1. Zöld, zöld és még több zöld

Nagyon sokan használják az arany-ezüst kombinációkat, amelyek az esküvők örökZÖLD színei, azonban nem kötelező ebbe az irányba haladni. Érdemes kísérletezni a friss színekkel, a zöld például nagyon élettel teli meghívókhoz vezethet.

  1. Natúr

Az egyszerűség néha a legjobb választás: egy szép világos alapon néhány sorban leírni a részleteket. Ha mindehhez egy szép papíranyag választás is társul, akkor nem maradhat el a várt eredmény.

  1. A kék világos árnyalatai

A kék még ma is a stabilitás és megbízhatóság színe. Ha ez a kiegyensúlyozottság jellemez Titeket és párkapcsolatotokat, nem lehet mellé nyúlni.

  1. Minimalista

Az idő már régen eljárt a túlzó grafikai irányzatok felett. Érdemes egy egyszerű, de szép megoldást választani. Nem baj, ha nem látjátok előre, hogy pontosan ez miben is testesül meg, hiszen az esküvői meghívó készítője biztosan tud ötleteket adni.

  1. Fémes árnyalatok

Aranygyűrű, ezüstös színskála és az ezzel vegyített fehér/világos háttér is jó választás lehet. Ezek ugyan hagyományosabb értékeket tükröznek, de nem véletlenül használjuk már évszázadok óta az esküvők alkalmával. Pompás, felséges esküvőtök lehet, ha ezt az irányzatot választjátok.

  1. Egységesség

A legfontosabb talán mégis az, hogy ne keveredjenek túlzottan a stílusjegyek: tegyétek le a voksot a jó döntés mellett és tartsatok ki mellette. A modern és a klasszikus stílus ötvözéséből nem mindig születnek jó megoldások.

+1. Ajánlás

Ha esküvői meghívót szeretnétek készíttetni, akkor érdemes megtalálni a megfelelő kivitelezőt. Nagyon sokan foglalkoznak ezzel, de csak kevesen tudnak olyan sok színes és esztétikus megoldást felmutatni, mint a Webalbum Grafikai Stúdió esküvői meghívói.

Ráadásul az esküvői meghívó árak elég barátságosan ennél a cégnél. Nem ez ugyan a legfontosabb szempont, hiszen egyszer tervez házasodni az ember. A túlárazott meghívó azonban a későbbiekben olyan kompromisszumokhoz vezethet, amit nem szeretnétek feltétlenül bevállalni.

Mi várható a nemzetközi szállítmányozásban 2018-ban?

A nemzetközi fuvarozás komoly kihívásokkal küzdött 2017-ben, azonban az idei év is komoly fejtörést fog okozni a piaci szereplőknek. Egyre nagyobb verseny bontakozik ki, a vásárlók pedig a minőségi szolgáltatókat kezdik egyre inkább preferálni. Fontos, hogy a versenytársakkal együtt elmozduljanak a cégek a megbízhatóságot jelentő fejlesztések irányába.

A nemzetközi fuvarozás jövője egyértelmű: az a szolgáltató fog kiemelkedni, aki nagyobb telítettséget és kihasználtságot tud elérni kamionjain. Minél kevesebbet áll egy autó, annál jobban megtérülnek a fuvar díjai. Meg kell fizetni a kamionsofőrt, a visszautak benzin és útdíj költségeit is, az amortizációról nem is beszélve.

A Szinker Srl. fuvarozó cég például úgy igyekszik felvenni a versenyt, hogy az állandó megbízások mellett eseti jelleggel kereskedő oldalakon vállalnak munkákat. Fontosabb azonban, hogy olyan hosszú távon is gyümölcsöző együttműködéseket alakítson ki egy vállalat, ami a személyes kapcsolatokon és a megbízható szolgáltatásminőségen alapul.

Nem kell feltétlenül részt venni az árversenyben: gyakran jobb elengedni egy-egy árérzékeny ügyfelet, mintsem alább adni a minőségből. Ezt a felismerést több cégnek kellene elsajátítania, így a piac is megtisztulhat.

Fontos fejlemény volt idén a kamionosokra vonatkozó kiküldetési díj EU szintű szabályozása. A reguláció egyértelműen hátrányosan érinti a kelet-európai cégeket, ahol még ma is a bérekben kereshető a legnagyobb versenyelőny.

Minden nehézség ellenére jó évet várhatnak a kamionos cégek, hiszen gyorsan bővül a gazdaság mind Nyugat-Európában, mind a közeli régiónkban. Az erősödő gazdaság pedig keresletet teremt a nemzetközi fuvarozással foglalkozó cégek szolgáltatásaira.