Nincs új a nap alatt

Felülnézet

Menedzsment felsőfokon: hotel program a mindennapokban

2018. szeptember 15. - Szabolcs90

Egy megfelelő hotel menedzser programmal rengeteg időt megspórolhatunk, amit aztán a vállalkozásunk legfőbb értékébe - a vendégekbe fektethetünk. Minden szálloda vezető érzi, hogy az adminisztráció napi kezelése szinte megoldhatatlan sok esetben. Mindent manuálisan végezni igazi kínszenvedés, de egy szoftver ami bárhonnan elérhető, bármilyen eszközzel kezelhető és egyben kezeli a szükséges funkciókat.

hotel_program.jpeg

Célunk egy ilyen program bevezetésekor és megrendelésekor, hogy ezeket az előnyöket kihasználjuk. Érdemes körbenézni a piacon és a legjobb ár-érték arányú szolgáltatást kiválasztani. Plusz előny lesz számunkra például a felhő szolgáltatásokon alapuló szoftver, hiszen nem kell egyrészt szervereket felállítani a szállodánkban és bármikor út közben is elérhetjük a szolgáltatást, ami már mobilra vagy tabletre is optimalizálva van,

Amikor egy kiváló hotel menedzser programot keresünk, akkor nem kell külföldi cégek felé kacsingatnunk. Már a magyar piacon is vannak világszintű hotel program fejlesztő vállalkozások. Mi a legtöbb jó visszajelzést a SabeeApp hotel menedzser rendszeréről hallottuk, így mindenkinek ajánlani tudjuk a kipróbálását.

Évfordulós ünnepek megörökítése fotósarokkal

Mindenki életében eljönnek a nagy évfordulók, amikor a családok és a barátok összeülnek, hogy együtt ünnepeljék szerettüket vagy szeretteiket. Legyen az egy tizedik, huszadik, ötvenedik születésnap, vagy egy kerek házassági évforduló, mindig szívesen emlékszünk vissza az ilyen bulikra. Mivel a hangulat ilyenkor eléggé közvetlen érdemes valamilyen extra könnyed módszerrel megörökíteni a csapatot. Erre kiváló alternatíva egy profi fotóshoz képest a fotósarok.

fotosarok_selfiegep.jpg

A fotósarok nem más mint egy selfie gép, amit csak felállítunk a helyszínen és az ünneplők több száz képet vagy rövid videót (gifet) tudnak elkészíteni pár óra alatt. Ugyanannyira élvezetes a 10 éves iskolások, mint az ötvenes apukák számára. Ráadásul mivel a gép azonnal megjeleníti egy kijelzőn, hogy milyen lesz a fotó, így kiválóan alkalamas a fotósarok olyan beállításokra, ahol mindenki viccesen pózol. Garantált lesz a sikere mindenkinél.

Legjobb megbízható gépekkel rendelkező cégektől bérelni a fotósarkot. Mi a Selfiegép megbízható szolgáltatását ajánljuk akár hosszabb, akár rövidebb programokra.

A műanyag rekeszek innovátora

Gyakran észre se vesszük, hogy mindennap embereke ezrei által használt és közvetetten a mi életünkre is hatással járó innovációk mennek végbe a leghétköznapibb dolgok kapcsán. A nyári kánikulák során felmerül néha a kérdés, hogy a viharba lehet ennyi sört, üdítőt és ásványvizet leszállítani a boltok és éttermek számára. A válasz az egyszerű, de hatásos műanyag tároló rekeszek innovációjában rejlik.

ital_muanyag_tarolo_rekesz.jpg

A műanyag tároló tervezés és gyártás egyik legmeghatározóbb szereplője Európában a Schoeller Allibert vállalkozás. Közel 50 éves fennállásuk során mindig rá voltak kényszerülve, hogy új megoldásokat keressenek és alakítsanak ki, többek között a műanyag italos rekeszek kapcsán is. Mivel egy-egy iparági innováció viszonylag sebesen általános elemmé válik, így folyamatosan új versenyelőnyöket kell kutatni.

A Schoeller Allibert nevéhez kapcsolódnak olyan kiemelkedő tervezési és használati elemek a műanyag rekeszeknél, mint a speciális fogantyú kialakítás, a nyitható rekeszek vagy éppen a szétválasztható rekeszek. Sőt a cég előnyeihez tartozik, hogy megkeresések esetén lehetőséget biztosítanak az együttes kidolgozásra is a partnercéggel, hogy az a lehető legjobb minőséget kapja. Ha új műanyag rekeszek beszerzésén gondolkodunk italaink számára, akkor mindenképpen érdemes adni egy esélyt a Schoeller-nek.

 

Étlap és itallap készítés felsőfokon

Éttermünk megfelelő reprezentálása elkerülhetetlen az egyre fokozódó üzleti versenyben. Gyakran nem elég jó receptek és séfek alkalmazása, támogatni kell a vállalkozást egy jól megfogható arculattal és életérzéssel. Ez előteremthető a dizájnos enteriőr berendezéssel, a pincérek egyedi stílusával vagy akár csak egyedi étkészletek alkalmazásával. A lehetőségek tárháza végtelen. És ide sorolható a megfelelő étlap, itallap, menükártya készítés vagy gyártás is.

Természetesen ezt nem maga az étterem végzi, hanem keres egy nyomdát vagy kifejezetten erre specializálódott vállalkozást. Ilyen cég a Gasztro Palazzo, ami többek között étlap, itallap készítéssel és gyártással foglalkozik. De ugyanúgy megtalálható a repertoárjukban a bárlap, szobamappa vagy fizetőmappa készítés is.

A Gaszto Palazzo előnye az aprólékus kivitelezés és a prémium minőségű alapanyagok használata. Ezek garantálják a könnyű és praktikus kezelhetőséget, hosszú éllettartamot egy gyönyörű dizájnnal összefogva.

Aki azt szeretné, hogy a vendégei nagy örömmel lapozzák étterme menüjét, azoknak mindenképpen érdemes felkeresni a Gasztro Palazzo étlapok gyártásával kapcsolatos oldalát.

gasztro_palazzo_etlap_borito.jpg

Online marketing eszközök 2018-ban

A Marketing21 ügynökség nemrég írt egy elég ütős bejegyzést a 2018-ban használható online marketing eszközökről. Érdemes átnézni a lehetőségeket, mert az idén földindulásszerű változásokon ment át teljes digitális marketing iparág.

Egy jó marketing ügynökség pedig sokat segíthet abban, hogy a változó hirdetési környezetben is megtalálják a vállalkozások az ideális hirdetési felületeket.

Mindig érdekes látni, ahogy egy iparág átalakul. Néhány évtizede még lassú és fokozatos változásokról beszélhettünk, ma már teljesen kifordult a világ. A trendekkel pedig képben kell lennie.

A Marketing21 a következő eszközöket javasolja mérlegelni:

 • Keresőoptimalizálás
 • Keresőhirdetés
 • Közösségi média: Facebook és Instagram
 • Natív hirdetések
 • Email marketing

Fogorvos választás 2018-ban

Korábban komoly kihívást jelentett a megfelelő fogorvosi rendelő kiválasztása, azonbana  modern kornak köszönhetően ma már jóval összetettebb lehetőségek állnak a rendelkezésünkre. Érdemes néhány hasznos és praktikus tanácsot mérlegelni, ha fogorvos választás előtt áll az ember. Ez a blogbejegyzést a fogorvos választás témakört járja körül.

Köszönjük a cikkhez nyújtott segítséget a Pont32 Fogászatnak!

ISMERTSÉG ÉS MÁRKA

Talán a legfontosabb szempont, hogy legyen a fogorvosi rendelőnek márkája: könnyen belátható, hogy a profi rendelők híre gyorsan terjed, ráadásul nem engedhetik meg maguknak, hogy rosszul bánjanak a betegekkel. A rossz hír ma már gyorsabban terjed az interneten, mint futótűz a szélviharban. Az ismertségnek azonban ára is van: gyakran mélyen a zsebbe kell nyúlni, ha a legmárkásabb fogorvost keressük..

SZAKÉRTELEM

A fogorvosi rendelők honlapjait érdemes mindig áttanulmányozni bejelentkezés előtt: hány fogorvos dolgozik, vannak-e fogtechnikusok a rendelőben, illetve hány év tapasztalat áll az ott dolgozók háta mögött. Érdekes jelenség, hogy a legjobb fogorvosi rendelőkben ma már magán szájsebészet is az érdeklődők rendelkezésére áll. Na ebben az esetben biztosak lehetünk a dolgunkban.

SZOLGÁLTATÁSI KÖR

Minél fejlettebb és minél nagyobb egy rendelő, annál többféle szolgáltatást tud kínálni: kezdve a sima fogtöméstől és a ritkább implantológával, egészen az esztétikai fogászatig és a szájsebészetig terjedhet a skála. Érdemes mérlegelni a szükségleteinket, majd azok alapján kiválasztani a legjobb lehetőséget.

BETEGEK ÉS ÜGYFELEK ONLINE VISSZAJELZÉSEI

A fogorvosi rendelőkbe legtöbbször nem kedvtelésből megy az ember. Bizony ilyenkor gyakran vannak fájdalmaink és megoldást keresünk kínzó bajainkra. A felhasználói visszajelzések így néha torzítóak lehetnek, hiszen a legjobb szolgáltatás ellenére is gyakran fájdalmasak vagy kellemetlenek a beavatkozások. Ennek ellenére érdemes azért megnézni legalább két helyen a fogorvos értékeléseit:

 • Facebook értékelések (ha van a rendelőnek Facebook oldala)
 • Google Maps (Google Cégem fiók) értékelések

A jó tapasztalattal távozó ügyfelek ajánlásainál talán nem is kell több.

ÁRAK

Az árakat nem véletlenül hagytuk a végére: érdemes mérlegelni a szolgáltatás nyújtotta ár-érték arányt is, nem csak a legolcsóbb ajánlatot vadászni. A fogunk egészsége jelentősen befolyásolja az életminőségünket. Az olcsóságnak pedig gyakran leterheltség, kevés odafigyelés, végső esetben pedig szakmai hibák lehetnek a következményei.

AJÁNLÁS

Végül pedig egy ajánlást is had írjak a cikk végére, ugyanis nagyon jó tapasztalattal eddig mindössze egy fogorvosi rendelőből távoztam Budapesten. A Pont32 Fogászat és Szájsebészet felülmúlta a várakozásokat: modern high-tech felszerelésekkel végezték el a szükséges feladatokat, a fogorvosom pedig végig kedves, segítőkész és profi volt. A Pont32-őt így bátran tudom ajánlani bárkinek.

Autószerviz eszközök kezelése: automatikus kalibrálás, hitelesítés és felülvizsgálat

A különböző szervizekben hatalmas kihívást jelent a szerszámok és eszközök állandó naprakész felügyelete. Gyakran elkallódnak a drága szerszámok is, ráadásul sok mérőeszköz és szerszám kalibrálásra vagy hitelesítésre is szorul.

A felülvizsgálatok díja néha nagyon magas tud lenni, azonban még így is jobban megéri naprakészen tartani az eszközöket, mintha a szabályokat megszegve bírságot kellene fizetni. Különösen nagy odafigyelést igényelnek a márkaszervizek, ahol a jogszabályokon túl a márkaspecifikus előírásokat is be kell tartani.

A mérőeszköz kalibrálás ezért az achilles sarka minden szerviznek és autóipari üzemnek. Az eszközök kalibrálása biztosítja, hogy a megfelelő minőségben és mennyiségben álljanak készleten a szükséges eszközök és akadálymentesen működjön a munka.

Érdemes cserealkatrészeket és meghibásodás esetén használható szerszámokat is beszerezni, hiszen egy nagyobb felújítás ideje alatt se állhat meg a munka. Vannak azonban olyan szolgáltatók, akik képesek segíteni a vállalkozásokat az automatizált eszközkezelésben.

A Tools Control Kft. például a szervizek igényeit teljes körűen ki tudja elégíteni: egyszerre segítenek az eszközkezelés automatizálásában (ráadásul ez a szolgáltatásuk ingyenes), a szerszámok és eszközök kalibrálás munkáiban, továbbá végeznek laboros hitelesítést és eszköz felülvizsgálatot is. Ha azonban cserélni kell a szerszámokat, vagy egy fejlesztés miatt új eszközökre van szükség, a Tools Control Webshop lehetőséget biztosít a beszerzésre is.

Nem véletlen, hogy az autószerviz program ennyire népszerű. Hatékonyan segíti ugyanis az automatizálást.

Web: https://toolscontrol.hu/

v_a_g_1397a.jpg

Családi ház építés kivitelező

Verbert Építőipari Kft. családi ház építéssel, épületbontással és földmunkákkal foglalkozó vállalkozás. A cég erőssége képzett szakmunkásaiban és tapasztalt műszaki vezetőben rejlik. Elsősorban Budapesten és Pest megyében vállalnak családi ház kivitelezést és további építőipari generálkivitelező munkákat. Különlegesség a 2018-as munkaerőpiaci helyzetben, hogy a vállalkozás rendelkezik szakértelemmel és szabad kapacitással is kivitelezési munkák elkezdésére. Nem szükséges több hónapot várni, ugyanis az ajánlatadást követően akár néhány héten belül el tudják vállalni a felvonulást. A cégről a Verbert családi ház építés Budapest oldalon lehet többet olvasni.

Esküvői meghívó divat 2018-ban

A 2018-as évben teljesen új esküvői meghívó divatirányzatok várhatóak, azonban az év elején már látszik néhány olyan trend, ami ezt az időszakot jellemezni fogja. Január az az időszak, amikor mindenki elkezdi tervezgetni az esküvőket és a rengeteg döntés között az esküvői meghívó kiválasztása is szerepel.

Minden menyasszony a tökéletes esküvőről álmodozik már gyermekkora óta. Valószínűleg Te is rengeteg elképzeléssel rendelkezel, de azért utána nézel a különböző divatirányzatoknak. Ebben a bejegyzésben utána járunk, hogy mire kell számítani az idei évben és megmutatjuk, hogy milyen választási lehetőségek vannak.

Az internetet böngészve számtalan inspirációt lehet szerezni, a döntés azonban kizárólag a Tiétek. Az esküvői meghívó ugyanis nem csak egy trendbe illeszkedik, hanem a Ti személyiségeteket is tükröznie érdemes. Miért készíttetnél régies, rusztikus esküvői meghívót, ha alapvetően egy fiatalos stílust fog közvetíteni az esküvő? Ha a kreativitást szeretnétek központi elemmé tenni, nem kell feltétlenül leragadni a hagyományos stílusoknál.

Milyen is igazából az ideális esküvői meghívó? Hogyan érdemes egyáltalán belekezdeni a válogatásba? Olyan kérdések ezek, amit jóval az esküvő előtt meg kell válaszolni. Gondoljátok végig azt is, hogy kik lesznek a meghívottak: egészen más stílust érdemes használni ha egy zártkörű, családias esküvőre és lagzira készültök és egészen más ha világraszóló lakodalom az álmotok.

A szülők, nagyszülők és családtagok gyakran szeretnének minél inkább bevonódni már a szervezés fázisába is. Nem érdemes azonban hagyni, hogy minden az ő döntésük legyen. Meg kell hallgatni ugyan a véleményeket: „a mi időnkben az volt az elvárás, hogy…”, „a legszebb esküvői meghívók igenis a hagyományos magyaros mintákat használják”. Számtalan ilyen véleménnyel fogtok találkozni. Meg kell hallgatni mindenkit, de mint az élet minden állomásán itt is érdemes a szívetekre hallgatni. Ez a nap rólatok kell szóljon és nem az anyósról, apósról, nagysülőkről. J

Jöjjenek azok a trendek, amik várhatóan idén is kapósak lesznek:

 1. Zöld, zöld és még több zöld

Nagyon sokan használják az arany-ezüst kombinációkat, amelyek az esküvők örökZÖLD színei, azonban nem kötelező ebbe az irányba haladni. Érdemes kísérletezni a friss színekkel, a zöld például nagyon élettel teli meghívókhoz vezethet.

 1. Natúr

Az egyszerűség néha a legjobb választás: egy szép világos alapon néhány sorban leírni a részleteket. Ha mindehhez egy szép papíranyag választás is társul, akkor nem maradhat el a várt eredmény.

 1. A kék világos árnyalatai

A kék még ma is a stabilitás és megbízhatóság színe. Ha ez a kiegyensúlyozottság jellemez Titeket és párkapcsolatotokat, nem lehet mellé nyúlni.

 1. Minimalista

Az idő már régen eljárt a túlzó grafikai irányzatok felett. Érdemes egy egyszerű, de szép megoldást választani. Nem baj, ha nem látjátok előre, hogy pontosan ez miben is testesül meg, hiszen az esküvői meghívó készítője biztosan tud ötleteket adni.

 1. Fémes árnyalatok

Aranygyűrű, ezüstös színskála és az ezzel vegyített fehér/világos háttér is jó választás lehet. Ezek ugyan hagyományosabb értékeket tükröznek, de nem véletlenül használjuk már évszázadok óta az esküvők alkalmával. Pompás, felséges esküvőtök lehet, ha ezt az irányzatot választjátok.

 1. Egységesség

A legfontosabb talán mégis az, hogy ne keveredjenek túlzottan a stílusjegyek: tegyétek le a voksot a jó döntés mellett és tartsatok ki mellette. A modern és a klasszikus stílus ötvözéséből nem mindig születnek jó megoldások.

+1. Ajánlás

Ha esküvői meghívót szeretnétek készíttetni, akkor érdemes megtalálni a megfelelő kivitelezőt. Nagyon sokan foglalkoznak ezzel, de csak kevesen tudnak olyan sok színes és esztétikus megoldást felmutatni, mint a Webalbum Grafikai Stúdió esküvői meghívói.

Ráadásul az esküvői meghívó árak elég barátságosan ennél a cégnél. Nem ez ugyan a legfontosabb szempont, hiszen egyszer tervez házasodni az ember. A túlárazott meghívó azonban a későbbiekben olyan kompromisszumokhoz vezethet, amit nem szeretnétek feltétlenül bevállalni.